Powerball – a világ legnagyobb lottó játéka

Powerball – a világ legnagyobb lottó játéka

2016-12-02 10:53:58 - Braňo "Ace"
Minimum jackpot $ 40 000 000
Maximum jackpot

A Powerball egy különösen népszerű lottó játék. Története 1988-ban kezdődik, amikor is, mint Lotto*America néven megszületett. Évekkel később felvette a sokkal hangzatosabb Powerball nevet. Idővel a játék alapelvei is megváltoztak és korlátlan jackpot nyereményeket tettek lehetővé.

A Powerball Alapelvei

A lottó alapelve nagyjából változatlan maradt az idő folyamán. Az Első Díj megnyeréséhez ki kell találni 5 számot + 1 bónusz számot (Powerball). Azonban nemrég megváltoztak némileg a szabályok. 2015 Novemberéig 59 számból kellett megtippelni 5 nyertes számot. Most egy kicsit nehezebb a feladat. Ugyancsak 5 nyertes számot kell kiválasztani, de most 65 lehetőség közül. A bónusz számot 26 (ezt megelőzőleg 35) szám közül kell eltalálni. A Jackpot megnyerésének lehetősége „némileg” csökkent 1:292,201,338-ra.

Power Play

Az úgynevezett Power Play egy rendkívül csábító funkció amellyel lényegesen megnövelhetjük nyerési esélyeinket Tulajdonképen ez egy nyereményszorzó. Azonban nem érvényes a Jackpot nyereményekre. Amikor beküldi szelvényét el kell döntenie, hogy a Jackpot nyereményért játszik vagy fizet egy dollárral többet és esélye lehet az alacsonyabb szinteken található nyeremények megnövelésére

Ebben a rendszerben, nyereményei megszorozódnak a nyeremények pozíciójához speciálisan kisorsolt szorzóval (2-től 5-ig), különböző nyereményekhez különböző szorzó jár. Egy másik határérték a második díjra vonatkozik. Ebben az esetben a maximális nyeremény értéke még 5-szörös szorzóval sem haladhatja meg a 40,000,000 dollárt.

A legnagyobb lottó nyeremény – a Guinness Világ Rekord

A Powerball egy Guinness Világ Rekord büszke tulajdonosa, mégpedig a valaha volt legnagyobb Jackpot nyereményt tudhatja magáévá. 2016 Január 13-án három szerencsés nyertes osztozott a hihetetlen 1.5864 billió értékű jackpot nyereményen.

Nem mellesleg a szerencsés nyertes választhat az egyszeri kifizetés (ahol az adó 35%) vagy a 30 éven át tartó, járadék formájában történő kifizetés között.

Különbségek Mega Millions lottóhoz képest

A Powerball némileg hasonlít a Mega Millions lottó játékhoz, mégis megfigyelhetünk néhány eltérést. Mindkét játék esetén 5 számot és 1 bónusz számot kell eltalálni. A Powerball játékban a fő számokat 69, a bónusz számot pedig 26 opció közül kell kiválasztani, amíg a Mega Millions játékban a fő számokat 75, a bónusz számot pedig 15 szám közül lehet kiválasztani.

A legfontosabb különbség a két játék között (az ok amiért a Powerball népszerűbb) az a minimális Jackpot nyeremény értéke. A Powerball esetén ez a nyeremény 40 millió USD, ami lényegesen nagyobb mint a Mega Millions 15 millió USD értékű jackpot nyereménye.

Hol lehet online lottó sorsoláson részt venni
Lottoland Értékelés olvasása
The Lotter Értékelés olvasása
Jackpot.com Értékelés olvasása

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom