Mega Millions

A Mega Millions az USA második legnagyobb lottó játéka, rögtön a legendás Powerball után. Csak úgy, mint a többi lottó játék, a Mega Millions 46 államban és online is elérhető. A minimális, garantált Jackpot nyeremény értéke 15 millió USD. A maximális Jackpot nyeremény korlátlan.

Története 1996-ban kezdődik, amikor is létrejött a The Big Game Mega Millions lottó játék. Nevét többször is megváltoztatták, míg végül 2002-ben a Mega Millions nevet kapta.

A Mega Millions alapelvei

A lottó szabályai igen egyszerűek. Ahhoz, hogy valaki milliomossá váljon, nem kell mást tennie csak helyesen megtippelnie 5 fő számot és 1 bónusz számot. Azonban nem épp olyan egyszerű, mint ahogy elsőnek tűnhet. Az 5 fő számot 75 a bónusz számot (Mega Ball) pedig 15 opció közül kell kiválasztani. A nyerési esélye pontosan 1:258 890 850, ami némileg jobb, mint a Powerball lottó esetében.

Megaplier

A Powerball és a Mega Millions egyaránt rendelkeznek speciális funkciókkal. Ez a Powerbal lottó játékban a Power Play, a Mega Millions esetében pedig az úgynevezett Megaplier. Tulajdonképpen ez egy véletlenszerűen kisorsolt nyereményszorzó, amelynek értéke 2 és 5 között változhat. Ha a második vagy más kisebb díjat nyert, a nyeremény, értéke megszorozódhat a kisorsolt szorzóval. Azonban a Megaplier nem vonatkozik a Jackpot nyereményekre.

A legnagyobb nyeremények

A Mega Millions legnagyobb Jackpot nyereményét 2012 Március 30-án sorsolták ki. 3 szerencsés játékos osztozott a 656 millió dolláros nyereményen. Ami pedig a legnagyobb, egyetlen nyertesnek járó nyereményt illeti, 2014 November 4-én egy New York-i játékos 326 millió dollárral lett gazdagabb.

Ha megnyeri a fődíjat, választhat az egyszeri vagy a 30 éven át tartó, járadék formájában történő kifizetés között.

Különbségek Mega Millions és a Powerball között

Alapvetően minden lottó játék azonos. Ebben a két amerikai lottó játékban 5 fő számot és 1 bónusz számot kell kiválasztani. A Mega Millions játékban 75, a Powerball játékban pedig 69 opció közül választhat. A bónusz Mega Ball számot 15, a Powerball számot 26 lehetőség közül kell helyesen megtippelnie.

A legfontosabb különbség ( és egyben az ok amiért a Powerball népszerűbb) az a minimális Jackpot és a maximális nyeremények értéke. A Powerball esetén ez a nyeremény 40 millió USD. A Mega Millions jackpot nyereménye „csak” 15 millió USD. Azért ez sem rossz, nem igaz?

Hol lehet online lottó sorsoláson részt venni
Lottoland Értékelés olvasása
The Lotter Értékelés olvasása
Jackpot.com Értékelés olvasása

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom