EuroMillions –  A Legnagyobb Európai Lottó

EuroMillions – A Legnagyobb Európai Lottó

2016-09-23 10:14:44 - Braňo "Ace"

Általános ismeretek az EuroMillions lottó játékról

Minimum jackpot € 15 000 000
Maximum jackpot € 190 000 000
Sorsolás hetente 2-szer (Kedden és Pénteken)

Története

Az EuroMillions játék 2004 Február 7-én alakult Franciaország, Spanyolország és Nagy Brittanai legnagyobb lottótársaságainak összefogásával. Idővel más országok is csatlakoztak így 2016-ra már 9 ország összesen 217 millió lakosa vehet részt a játékban.

Az EuroMillions alapelvei

A játék alapelve egyáltalán nem bonyolult. A fő cél, hogy eltaláljon 5 nyertes számot és 2 szerencse csillag számot. 50 számból lehet és 12 szerencse csillagból választhatjuk ki a nyertes számokat (2016. szeptember 24-től).

A sorsolásokra hetente kétszer kerül sor ahol megnyerhetünk egyet a 13 három díj közül. Annak az esélye, hogy megnyerjük a legendás Jackpot nyereményt 1 a 116 531 800-hoz, ami valamivel nagyobb, mint az Amerikai lottó esetében.

Egyes országok, mint Írország vagy Franciaország speciális játékokat is kínálnak saját játékosaiknak (Plus, MyMillion). Azonban ezek csak az adott ország lakosságának elérhető – más országok játékosai nem vehetnek részt ezekben.

Az EuroMillion lottó legnagyobb Jackpot nyereményei

A nagy értékű nyeremények igen gyakoriak de igazán hatalmas nyereményeket mindössze kétszer vittek el. Az először 2012 Augusztus 10-én, egy Bayford-ban élő brit házpár 190 millió Eurót nyert. A második nagy nyeremény egy Portugáliában élő szerencsés játékoshoz került aki 2014 Október 24-én szintén 190 millió Eurót nyert.

Különbségek az EuroMillions és az EuroJackpot között

Az EuroMillions legnagyobb vetélytársa a kontinensen az EuroJackpot. Ez a két lottó játék sokban hasonlít egymáshoz. Azonban az EuroMillions régebbi múltra tekint vissza és napjainkban nagyobb Jackpot nyereményekkel kecsegtet. Az EuroJackpot játékban a legkisebb jackpot nyeremény értéke csupán 10,000,000 €. A maximális jackpot nyeremények között pedig még nagyobb a különbség mégpedig az EuroMillions lottó játék javára, ahol a maximális jackpot nyeremény 100,000,000€. Ezt természetesen a játékban résztvevő rengeteg játékosnak is köszönheti.

Másfelől viszont az EuroJackpot lottó játékban a nyerési esélyek nagyobbak, de ez sem számít túl sokat mivel hetente csak egyszer kerül sor a sorsolásra.

Hol lehet online lottó sorsoláson részt venni
Lottoland Értékelés olvasása
The Lotter Értékelés olvasása
Jackpot.com Értékelés olvasása

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom